Hva er interaksjonsdesign (UX desing)?

UX står for brukeropplevelse og handler om alt som en bruker møter digitalt. Opplevelsen er ofte avgjørende faktor for å bestemme hva om du  liker, ønsker å bruke, konverterer og til og med returnerer.. 

- Er innholdet relevant? 
- Appellerer det? 
- Er det rask tilgang?

Alle disse parameterne er viktige i brukeropplevelsen og legger grunnlaget for vår løsning.

Med 100% fokus på brukeren

Å designe digitale tjenester og brukeropplevelser som folk liker handler mye om å forstå hvordan de tenker, føler og handler. Ved å bli kjent med brukerne og finne ut hvordan et produkt eller en tjeneste faktisk brukes, kan vi skape en optimal opplevelse med størst mulig nytte.

Hva kan vi gjøre med UX design?

  • Bli kjent med brukerne.
  • Skape vekst, bygge opp kundelojalitet og sterke merkevaren.
  • Veilede brukerne til å ta rette valg  (øke konverteringene).
  • Oppnå strategiske mål
  • Få fornøyde og trofaste kunder
  • Være konkurransedyktige

Behovsanalyse

Når vi starter et prosjekt starter vi med å bli kjent med kundens utfordring. Vi kartlegger brukernes behov, atferd og drivkrefter. Vi finner ut hvordan brukerne tenker og hvordan tjenesten din faktisk brukes og oppleves av brukeren. Dette kan for eksempel gjøres gjennom analyser, brukertester, intervjuer eller observasjoner.

Ved å beskrive en rekke brukerscenarier, hvor vi definerer brukerens behov og utfordringer blir det lettere å se muligheter som kan forbedre brukeropplevelsen.

UX og interaksjonsdesign

Når analysearbeidet er avsluttet og omfanget er definert, er det tid for å jobbe med løsningsforslag. Løsningsforslaget er ideen for hvordan vi skal nå målene. Resultat av dette arbeid danner deretter grunnlaget for prosjektet.

Vi jobber med digital design der opplevelsen er i fokus. Nettsiden skal være inspirerende og enkel å navigere (som fører til konverteringer). Ved å fjerne unødvendig friksjon ønsker vi å skape en behagelig opplevelse som er så intuitiv at den knapt merkes. Målet er at designet skal forsterke opplevelsen.

Design

Når strukturen er på plass, konkretiseres konseptet i visuell design. Våre designere produserer design som på en naturlig og attraktiv måte skaper en positiv brukeropplevelse.

Vi sørger for at farger, design og tone of voice har et samspill som fører til konverteringer. For å skape en unik opplevelse for besøkende, må din nettside reflektere merkevaren din og skille seg fra konkurrentene.

Vi utfører brukertester

Gjennom brukertester kan vi få svar på om besøkende finner relevant innhold, hva som fungerer bra og hva som må forbedres. Ved å teste konseptene og ideene våre så tidlig som mulig i prosessen sikrer vi at vi jobber kostnadseffektivt.